Перейти к основному содержанию
4 - 6 класи (мої найперші вірші)
Літо кінчається! Літо пройшло, купами хмар найшло, літо кінчається, а осінь вінчається! Сама ж мов чарівна Палада*, за чоловіка бере листопада, за брата бере жовтня довтенького, за сина бере вересня пахученького... Вересень, жовтень і листопад... Гарні вони, неначе зорепад! Люблять вони під дощем погулять, в жовті гаї своїх друзів скликати! *(Палада) - Афина Серпень Серпень гарний ніби гай, всіх запрошує на чай, має гарні трави, поля зелененькі, а його приправи дуже пахученькі! Люди кажуть: "Лан вже час орати!" Але серпень каже: "Ні, ще ранувато!" Люди не образились, сльози не полИли, всі пішли додому, руки всі помили! Скінчилась осінь Скінчилась осінь, в повітрі просінь, я на порозі, земелька в облозі...Листя червоне на грунті лежить, тихо шумить і за вітром летить... Сонечко вже перестало нас гріти, гусям у вирій також час летіти. Лебеді й качки із ними летять, й сумним голосочком "Бувай" нам кричать! Школа Школа ніби другий дім, гарно й весело у нім, вже вже бодай стара, але зовні як нова! Є багато класів тут, парт, стільців і вікон! Вчителі тут мов живуть, із мойого віку! Звісно вони як і ми тут спочатку вчились, я часом стажували, ну а потім працювали. І вкладаючи всю душу у роботу цю свою, вони мабудь раді дуже, що працюють саме тут! Адже вчителі для нас, наче мами й тата, помогають нам, навчають і весь час спостерігають! Хочуть нам допомагати у шляху важкому: від навчання в дитсадку до лабіринту долі!
Дуже гарненько... Вітаю....
Так мило и непосредственно:) Мне про школу больше всего понравилось:-)
Ольчик! Я что-то поняла,а что- нет(прости,не владею украинским),но доверяя друзьям ставлю 10. С любовью,твоя Муха :xmasunwrap2: :tree:
"Люди не образились, сльози не полИли, всі пішли додому, руки всі помили!" - классные строчки!!!!видно,что детские....клас!!!мне очень всё понравилось!
Оленька! У меня нет украинских букв, а то бы и ответил на украинском.Но ты огромная умничка! Я думаю, что и многие взрослые не смоглаи бы так ярко описать те события, которые ты осветила.Пиши и на Украинском!У тебя очень хорошо получается! :santa3: :tree: :snowman2:
Оля, я обращаюсь к тебе , как к специалисту. Помоги пожалуйста, доперевести стих на украинский... Подшлифуй... проверь ритм... По Києву крокує "Nachtigall", Я в "Слава Україні!" чую "Хайль!", Від тріска юних дурнів голосів - Тарас Шевченко вуси опустив. . Глядить Кобзар на цей фашистський бруд, Та й думає : "Хай біси вас поб'ють.. Краще було б, щоб вірші ви читали, А спокій мій повік не турбували". Він бачить хату ту, що край села, Убита в ній бандерівцем сім'я, За те, що їхній батько воював, І в схроні всю війну зад не ховав. Він пам'ятає, як СС "Галичина" Свої зламання тільки почина: Жінок вбивали та малих дітей За те, що хтось там «пОляк і єврей». Він знає скільки крові на руках, У тих, хто славить жовто-синій стяг, Пече його щоку дощинка кожна. Шепоче вiн:"Не можна ж так… не можна...". а то я не очень соображаю СПАСиБО Добра и Света
Красиво, искренне, чувствуется музыка стиха. Мне очень понравилось. :wave2: