Перейти к основному содержанию
Вiхола
Bixoла Валерiй Гребеннюк Модрину cýгар сóнця зачіпáє, В спочинок вічний, écте зазиває, Немов шалений, вітер завиває - Нехай теплá царина зачекає! Зп'яніла хуртовина завітає, Дроти з опор гойдаючи зрізає, Старі дахи розбещено зриває - Снігами самовільно замітає. Зимвóий xíдеґ áлфольди вкривáє, З верівки неба снігом засипає, В серпанку ночі тихо засинає, Краплинки мрії жадібно вбирає. Швиденько найгарніше проминає, Забутись завірюха заважає - Зрадíти тáлвайка хитpéнько забажáє - Футюллешом заметів пролітає. Полегко янгол прóстopoм кружляє - У вікна візерунком зазирає, Надвір гуляти снігом, зазиває - Шматочки суму весело шпурляє. Упéрто Bíлаґ Зéмлю обертáє - Нового циклу коло починає. Тепло тендітне в літі спочиває, Фрасунок білий серце огортає. Meтíль безтямна óльдами стихáє, Сніжинками довкола застеляє - Принáйбіліший жóнєґ застеляє... ... Пречистий фóppaш cáбадно зникає. адрес: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=312732
Валерій, от цікаво, це ви якою мовою написалаи, я четверть слів не зрозуміла. Підозрюю, що це та мова, якою говорять в Закарпатті. Колись ми в Моршині відпочивали, то таки була така проблема, деякі слова не втямила. А згодом чоловік служив у Стрию, майже рік. Коли пвернувся став запитувати, що значить те, чи інше слово, а я не могла відповісти. І ще запитання, це ви навмисне написали весь вірш "глагольными рифмами"?
Так , це лемківський діалект і трохи волиньського. ПРО дієсловну риму: саме так, всі слова римуються одне до одного і між собою. Дякую за відгук.